ITsmart heeft het Smart Data Platform ontwikkeld. Het is een slimme manier om meerdere gegevensbronnen te koppelen aan een centrale database om van daaruit rapportages te kunnen maken. Het is een ideale combinatie tussen een stabiele en flexibele business intelligence oplossing. Inmiddels hebben we dit bij diverse klanten geïmplementeerd en het draait zeer succesvol. We hebben zowel een cloud-versie in Azure als een on-premises versie, voor SQL Server.

Aan de hand van het onderstaande plaatje wordt hieronder kort uitgelegd wat het is, en hoe het werkt. Wilt u er meer van weten, of een demo aanvragen, laat het ons weten.

Bronsystemen

Het Smart Data Platform ontsluit gegevens uit meerdere bronsystemen. Dit kunnen allerlei soorten zijn: databases, cloud diensten, REST api’s, tekst bestanden, noem maar op. Alles is te koppelen door middel van onze slimme meta-data aanpak. Alle objecten die nodig zijn voor de gegevensverwerking en opslag worden gegenereerd. hierdoor is het heel eenvoudig om later nog nieuwe tabellen of bronnen toe te voegen.

Centrale Database

Wat in de figuur staat aangeduid als centrale database, bestaat eigenlijk uit een groep databases: Staging, Data Warehouse en Data Mart. Hierin worden de gegevens opgeslagen, alle historie wordt bewaard, inclusief snapshots. In de Data Mart ligt alle business logica centraal vastgelegd, zodat alle gegevens eenduidig berekend zijn. Eén versie van de waarheid.

Slim Datamodel

We gebruiken een Power BI Data Model als centrale rapportage database. In Power BI kun je enorme hoeveelheden data bliksemsnel opvragen en analyseren. Dat komt door de in-memory technologie die daarvoor wordt gebruikt. In dit data model zijn krachtige functies toegevoegd voor complexe berekeningen, zoals Year-To-Date en andere aggregaties.

Rapporten en Dashboards

De interactieve Power BI rapportages en dashboards bieden een gebruiksvriendelijke omgeving om u snel van data naar inzicht en actie te laten komen. De rapporten zijn altijd online, inclusief live data, en overal te bekijken, ook op je mobiel. Met de beheertools voor monitoring en ondersteuning op afstand zorgen wij dat uw BI systeem probleemloos blijft werken.

Houd mij op de hoogte met de nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de nieuwbrief zodat ik het laatste nieuws over slimme BI oplossingen ontvang.

Bedankt voor het aanmelden!