Wij hebben niet zo veel verstand van het weer, maar we hopen natuurlijk op veel mooi weer. Ook niet van internationale politiek of monetaire economie, maar we hopen op een stabiel jaar en economisch herstel. Waarom we toch zeker weten dat 2012 een mooi jaar wordt, is omdat er veel mooie dingen in “Business Intelligence land“ te gebeuren staan.

In de loop van het jaar komt de nieuwe versie van Microsoft SQL Server 2012 uit. En omdat we al volop bezig zijn met het opbouwen van ervaring, kunnen we u vertellen dat er veel moois aan zit te komen. Hier zullen we de belangrijkste zaken bespreken en toelichten wat u daaraan heeft.

Met Data Quality Services kan de kwaliteit van gegevens worden verbeterd en continu bewaakt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Opschonen van gegevens door wijzigingen of aanvullingen automatisch te maken
  • Ontdubbelen van gegevens, maar dan op een slimme manier
  • Vergelijken van gegevens met referentie data, bijvoorbeeld on-line data markets

Als er opvallende afwijkingen zijn in gegevens, kan DQS een waarschuwing geven. Door gebruik te maken van een knowledge base met daarin door u zelf gedefinieerde regels waaraan gegevens moeten voldoen, bewaakt DQS continu de kwaliteit van gegevens.

Analysis Services is de Business Intelligence motor van Microsoft waarmee flexibele en snelle analyses van grote hoeveelheden informatie te maken zijn. Aan deze krachtige functionaliteit is nu PowerPivot toegevoegd. Dat is een analyseprogramma dat binnen Excel werkt. Met PowerPivot kunnen grote hoeveelheden gegevens (miljoenen records(!)) door iemand zonder IT kennis bekeken en geanalyseerd worden. Door middel van draaitabellen en draaigrafieken is snel een informatief overzicht samen te stellen van gegevens uit diverse systemen.

Ook op rapportage gebied is er nieuws. De nieuwe Data Alerts maken het mogelijk om actief geïnformeerd te worden door het BI systeem als een KPI een bepaalde waarde krijgt, bijvoorbeeld als een doelstelling niet gehaald dreigt te worden, of als er een sales succes te melden is. Dat is echt business intelligence!

Maar dat zijn natuurlijk niet alle verbeteringen, we hebben er een paar belangrijke uitgepakt.

Graag willen wij samen met u bekijken of met SQL Server 2012 ook voor u een waardevolle BI toepassing gerealiseerd kan worden. Als u dat ook wilt, neemt u dan even contact met ons op.

Houd mij op de hoogte met de nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de nieuwbrief zodat ik het laatste nieuws over slimme BI oplossingen ontvang.

Bedankt voor het aanmelden!