Microsoft heeft een nieuw product voor Business Intelligence. Het heet PowerPivot voor Excel 2010. Het is een uitbreiding voor Excel 2010 die gratis is te verkrijgen via de PowerPivot website.

PowerPivot is een toevoeging voor Excel voor het supersnel analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Deze gegevens kunnen uit meerdere en verschillende bronnen komen. De grote rekenkracht zorgt ervoor dat grote hoeveelheden gegevens met grote snelheid verwerkt en geanalyseerd kunnen worden. Vele miljoenen rijen is hierbij geen probleem. De informatie kan op aansprekende wijze gepresenteerd worden in draaitabellen en grafieken, in een omgeving waarmee iedereen vertrouwd is, Excel.

 PowerPivot kan een goede oplossing voor MKB bedrijven zijn, omdat het de ontwikkeling van een BI oplossing kan verkorten. Ook voor divisies of afdelingen van grotere bedrijven heeft PowerPivot een plaats tussen alle BI producten op de markt.

 Voor de formules die gebruikt kunnen worden voor berekeningen, is een nieuwe taal ontwikkeld, DAX, die erg lijkt op formules in Excel. Dit zorgt er ook voor dat deze tool ook erg toegankelijk voor Excel gebruikers.

 Daarnaast kan PowerPivot ook gebruikt worden in een SharePoint omgeving. Dat heeft extra voordelen op het gebied van samenwerking en delen van informatie. Iedereen kan dan overal via een web browser bij de informatie. De IT afdeling kan ook de met PowerPivot gemaakte opvragingen uit de bronsystemen analyseren, zodat ze de veel voorkomende kunnen opnemen in het data warehouse of een echte datakubus.

 Als u wilt weten of PowerPivot ook voor u een goede oplossing kan zijn, dan helpen wij u hierbij graag.

Houd mij op de hoogte met de nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de nieuwbrief zodat ik het laatste nieuws over slimme BI oplossingen ontvang.

Bedankt voor het aanmelden!