In de Automatiseringgids staat vandaag een artikel over hoe slecht het tegenwoordig nog steeds gesteld is met management informatie.

 Hier is de link: http://bit.ly/lwsNJI

 Samengevat blijkt uit het onderzoek dat:

  • Bij strategische besluitvorming tast het management bij 82 procent van de bedrijven in het duister
  • Van de bedrijven geeft 82 procent toe geen compleet beeld te hebben van de prestaties per business unit.
  • Managers besteden meer dan een derde van hun tijd aan het doorspitten van spreadsheets. De data in deze spreadsheets is gemiddeld vier maanden oud.
  • In 28 procent van de gevallen weten de managers zelfs niet eens hoe oud de gegevens zijn waarmee ze werken.
  • Bij scenarioplanning is de gemiddelde ‘dataleeftijd’ een half jaar.
  • 87 procent van de business managers ervaart dat de verschillende afdelingen informatie onvoldoende (snel) delen.

ITsmart kan Business Intelligence oplossingen maken die ervoor zorgen dat u altijd recente informatie heeft voor alle afdelingen en business units.

ITsmart is gespecialiseerd in het succesvoller maken van bedrijven. Wij doen dat door ze optimaal gebruik te laten maken van informatie. In bedrijven wordt al vaak heel veel informatie vastgelegd, maar met die informatie wordt heel weinig gedaan. Vaak zijn management beslissingen alleen gebaseerd op financiële gegevens, terwijl er ook zoveel niet-financiële beschikbaar is. Dat is eigenlijk net als autorijden door je achteruitkijkspiegel: dat kan wel, als je maar niet te hard rijdt, de weg niet teveel bochten heeft en de mede-weggebruikers geen onverwachte dingen doen. Helaas is dat in de echte wereld niet het geval.

Door ook niet-financiële informatie bij je beslissingen te betrekken heeft men sneller en nauwkeuriger inzicht in de prestaties van de onderneming. Wij brengen de informatie uit verschillende systemen samen in een Business Intelligence systeem dat alle financiële en niet-financiële informatie bevat. Deze gegevens zijn altijd recent en centraal beschikbaar voor alle afdelingen.

Uit deze informatie kunnen diverse rapportages gemaakt worden, bijvoorbeeld een rapport op papier, een dynamische Excel sheet voor analyses, maar ook een mooi webscherm met daarop cijfers en grafieken die aangeven hoe het gaat met het bedrijf.

Als u wilt weten of uw bedrijf ook slimmer met informatie kan omgaan, neemt u dan contact met ons op. Wij praten u graag bij over de mogelijkheden.

Houd mij op de hoogte met de nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de nieuwbrief zodat ik het laatste nieuws over slimme BI oplossingen ontvang.

Bedankt voor het aanmelden!