In Computable stond vorige week een artikel over management informatie en business intelligence, getiteld:  ICT managers missen relevante informatie.

Hier is de link: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/business_intelligence/3296516/1277145/ictmanagers-missen-relevante-informatie.html

De uitkomst van dit onderzoek is niet erg verassend. En het bericht was pas echt interessant geweest als het had gemeld hoe men probeert dat probleem op te lossen.

De oplossing is niet alleen het aanstellen van een CIO. Eerst moeten de bedrijfskritische gegevens centraal worden opgeslagen, wat al bij veel vooral MKB bedrijven nauwelijks gebeurt. En als het al gebeurt, is dat meestal alleen de financiële kant van de zaak, de boekhouding. Daarnaast bevinden veel bedrijfskritische gegevens zich in spreadsheets op C-schijven. Funest voor de toegankelijkheid van deze gegevens.

Van die gegevens moet vervolgens informatie worden “gemaakt”. Uitgaande van bedrijfsdoelstellingen kunnen kritische succesfactoren worden vastgesteld, waarna moet worden bepaald hoe deze gemeten kunnen worden, met prestatie indicatoren (KPI’s). Management apportages moeten vervolgens worden gedaan op basis van deze KPI’s, en niet met eindeloze spreadsheets met een woud van getallen. Door toepassing van een maatwerk BI systeem kan dit proces perfect ondersteund worden.

Vooral MKB bedrijven deinzen vaak terug voor woorden als “data warehouse” en “business intelligence”, en denken dat dit alleen haalbaar is voor grote bedrijven, maar niets is minder waar.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neemt u dan even contact met ons op.

Houd mij op de hoogte met de nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de nieuwbrief zodat ik het laatste nieuws over slimme BI oplossingen ontvang.

Bedankt voor het aanmelden!